Jamie Oliver to jeden z najsłynniejszych i najsympatyczniejszych kucharzy na świecie. „7 sposobów” to pewnego rodzaju kontynuacja „5 składników” Olivera. Idea, która przyświeca tym książkom jest taka, aby gotować szybko i smacznie z niewielkiej puli łatwo dostępnych i lubianych składników. „7 sposobów” to przede wszystkim 18 głównych produktów, które wybieramy najczęściej podczas zakupów w sklepach. Oliverowi zależy na tym, aby czytelnik przyrządzając jego potrawy osiągnął maksimum smaku przy zachowaniu minimum wysiłku. „7 sposobów” to sprawdzone receptury na każdą okazję oparte o powtarzające się składniki, które dla ułatwienia zaprezentowane są na zdjęciach w małych pionowych ramkach, umiejscowionych przy każdym przepisie. W trosce o zdrowie czytelników każda potrwa opatrzona jest tabelką z informacjami żywieniowymi. Pieczony brokuł w sosie romesco, pikantny jamajski kurczak w bułce, batatowo-drobiowy chop suey czy kremowe linguine z krewetkami zaskoczą każdego łatwością przygotowania i wybornym smakiem.
Dane wydawnicze:
Tytuł: 7 sposobów
Autor: Jamie Oliver
Tłumaczenie: Dorota Malina
Wydawnictwo: Insignis
Oprawa: twarda
Liczba stron: 320
Cena: 69,99 zł
ISBN/EAN: 978-83-66575-28-8